dilluns, 23 d’abril de 2018

GALL NEGRE DEL PENEDÈS AL CURRI


Ingredients:
  • Un gall negre tallat a octaus
  • Dues cebes
  • Dos tomàquets
  • Una cullerada sopera de tomàquet concentrat
  • Sal i pebre negre
  • OOVE
  • Per a fer el brou: els retalls del gall negre; coll, pedrer, carcanada i ales. 1 ceba, 1 pastanaga, 4 o 5 grans de pebre negre, romaní i farigola.
  • Per a fer el curri: 5 claus d'olor, 1 cullerada de postre de mostassa negra en gra, 1 cullerada de postre de llavors d'anís, 10 fulles de curri assecades, 1 dau de gingebre fresc, 2 alls, 1/2 bitxo sense les llavors, 1/2 manat de coriandre fresc, 1 cullerada de postre de cúrcuma, 1/2 cullerada de postre de comí i un polzim de nou moscada.

Elaboració:
  1. Fem un brou amb els retalls del gall negre que prèviament blanquejarem i la guarnició aromàtica. ho fem bullir una hora llarga, no oblideu despumar. 
  2. Mentrestant fregim en una paella el gall negre en abundant oli d'oliva, el salpebrem i el reservem.
  3. En aquest mateix oli que colarem, però en una cassola de fang, sofregirem les cebes, els tomàquets i afegirem el tomàquet concentrat. 
  4. Incorporem a aquest sofregit, el gall negre i ho cobrim escassament amb brou. Ha de coure una bona estona a foc molt baix o el gall us quedarà cru.
  5. En un morter piquem tots els ingredients del curri, hi afegim un cullerot de brou i ho incorporem a la cassola. Pugem una mica el foc i ho courem tot junt uns 10 minuts.
  6. Aquest plat és molt més bo si reposa un dia a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada