dijous, 26 d’abril de 2018

ARRÒS BAHÍA MOLÍ DE RAFELET AMB ESCAMARLANS

Ingredients per a 4 persones:
  • 300 grs d'arròs Bahía Molí de Rafelet
  • 500 grs d'escamarlans
  • 1 sípia
  • Pel sofregit: 1 ceba de Figueres, mig pebrot verd de fregir, 2 alls, 3 tomàquets, un raig de brandi.
  • Pel fons de marisc: 1 cap de rap, un grapat de gambetes blanques o crancs o llagostinets, 1 pastanaga, mitja ceba, 1 all, 1 cullerada de tomàquet concentrat, mitja copa de vi blanc.
  • OOVE, safrà, sal
Preparació:
  1. Per a fer el fons de marisc: en una olla enrossiu els retalls de marisc i reserveu. en aquest mateix oli sofregiu la mirepoix (pastanaga i ceba tallades a daus d'1cm de costat). Afegiu l'all xafat i sofregiu-lo sense que es cremi. Desglaceu amb el vi blanc. Afegiu el tomàquet concentrat, el retalls de marisc i el cap del rap ben net. Descumeu, cobriu amb aigua i feu bullir uns 20 minuts.
  2. Per a fer el sofregit: Peleu els tomàquets i traieu-lis les llavors. Talleu tots els ingredients en brunoise (dauets d'1mm x 1mm) i ho podeu fregir tot junt o per separat, començant per la ceba. Quant sembli una melmelada afegiu el brandi i que evapori una mica l'alcohol.
  3. Fem l'arròs: En una cassola o una paellera fregiu la sípia ben neta i tallada petita i la reserveu. En aquest oli salteu els escamarlans i reserveu-los. Torneu la sípia a la cassola, afegiu el sofregit i remeneu. Afegiu l'arròs, remeneu-lo i tot seguit tireu-hi el fons  de marisc bullint (aprox 1 litre, si cal podeu afegir una miqueta més a mitja cocció, però sempre bullint). L'arròs ha de coure uns 15 minuts en total.
  4. Quan faltin uns 5 minuts per apagar el foc, afegiu els escamarlans.
  5. Torreu uns brins de safrà i afegiu-los amb una mica de brou, abans d'apagar el foc.
  6. Feu reposar l'arròs un parell de minuts i serviu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada